Свързани новини

22.06.2016 15:23

Горанов сменя Порожанов с жена

Видян 3799 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Министър Владислав Горанов подготвя смяната на уличения от писма на Европейската комисия като виновник за спирането на агрофондовете за България Румен Порожанов като шеф на Държавен фонд земеделие. Негова фаворитка, и с основание, била заместничката му във финансите Карина Караиванова. Нейното име напоследък се завъртя като кандидатура за Комисията за финансов надзор, но професионалната й насоченост е точно към еврофондовете в областта на земеделието, които плачат за компентен мениджър.



  Тя е основател на Сертифициращия орган към Държавен фонд земеделие. Именно той е проблемът за пускането на средствата от новия програмен период, на който сме вече в третата година (4,5 млрд.лв.), и за валидирането на тези по стария.  В периода август 2003 г. - август 2010 г. – при Царя, Тройната коалиция и ГЕРБ, заема длъжността началник на отдел в дирекция Национален фонд в МФ и подпомага изпълнението на функциите на дирекцията като компетентен орган по програма САПАРД и подпомага изпълнението функциите на дирекцията на Сертифициращ орган за Оперативните програми, съфинансирани от Европейски фонд за регионално развитие, с изключение на тези, съфинансирани и от Кохезионния фонд. Координира и участва в подготовката на дирекция Национален фонд за управление на Структурните и Кохезионния фондове на ЕС, координира процеса на подготовка за преминаване към Разширена децентрализация по програмите ФАР и ИСПА и координира изпълнението функциите на дирекцията като Компетентен орган по програма САПАРД, която прелива в актуалната  ПРСР.



  Преди това Карина Караиванова има опит и в частния бизнес като финансов аналитик в Напредък Холдинг АД – основата на империята на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв