01/02
30.05.2016 09:29

Хидрострой купува Водстрой – двете имат 156 млн. лв. поръчки

Видян 3207 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

                13-ата по оборот гълта 14-ата по оборот строителна фирма в България. Обемът на поръчките към тях за м.г. по данни на Строителната камара е съответно 80 792 000 лв. за Хидрострой и 75 439 000 лв. за Водстрой. Общо това прави над 156 млн. лв. Варненската Хидрострой взема Водстрой дни, след като столичната компания получи поръчка за милиони от Софийска вода. Новината, оповестена първо от сайта nbox.bg, се завъртя и в други медии. Те обаче забравиха да  посочат, че шеф на Хидрострой е напуснал със скандал общинския съвет ГЕРБер.


   Скандал, възникнал именно заради дадените на фирмата, управлявана от общинаря обществени поръчки. "Според изнесените през 2013 г. данни от ТВ7, той и фирмата му участват в източването на средства от общинския бюджет чрез обществени поръчки и с протекцията на бившия кмет Кирил Йорданов. Общата стойност на източените средства е 130 млн. лв., като 60 млн. са дадени за поддръжка на пътища, а 29 млн. за модернизация на градската пречиствателна станция. По този повод временният кмет на Варна по онова време Христо Бозов заяви, че може да коментира твърденията, че на фирмата, в която работи Пашов, е плащано повече, отколкото на други, след като приключи проверка на общинското предприятие Инвестиционна политика. Според пресцентъра на ГЕРБ – Варна, мотивът на Николай Пашов да напусне общинския съвет е, че той не иска „името му да бъде използвано като повод за атаки срещу партията“.  Нито Пашов, нито областния координатор на ГЕРБ във Варна Иван Портних, днес кмет, бяха открити за коментар на ситуацията. „Николай Пашов бе категоричен, че е нелепо развитието на компанията, в която е служител, и която е лидер в бранша през последните 20 г., да бъде свързвано с политическата формация“, пише още в прессъобщение на местната организация на ГЕРБ. Николай Пашов бе втори мандат общински съветник., а баща му Купен Пашов е дългогодишен важен служител на общинската администрация в мандатите на Кирил Йорданов", пише сайтът Petel.bg.



Собственик на Хидрострой пък е Велико Желев.Той е шеф на агенция Пътища при правителството на Царя, съставено от НДСВ и ДПС, а после при Тройната коалиция е съветник на прочулия се с неговите Батко и Братко регионален министър Асен Гагаузов. Желев преговаря с португалците за строежа на магистрала Тракия, който се провали заради евронамеса. Веднага след като напуска държавната работа, той подкарва Макларън за 360 000 евро или над 700 000 лв., а за 19-ия рожден ден на сина си подарява Ламборгини за още толкова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец