20.05.2016 16:59

Двама ранени след взрив в центъра на Панагюрище

Видян 3132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


              Двама работници, на 44 и 45 години, от общинското дружество за чистота в Панагюрище пострадаха при взрив в центъра на града. Те са предприели дейности по почистване и дезинфекция на фонтана пред сградата на общинската администрация. За целта са използвали химическо вещество, което е реагирало с водата и по неизвестна причина е последвал взрив. Пострадалите при инцидента в Панагюрище двама работници имат изгаряния и са вдишали токсично вещество. Това каза директорът на "Инспекция по труда" инж. Васил Мезов, предаде Фокус.


 


     "Взривило се е химическо вещество, което е разбърквано в някакъв съд с цел да се чисти фонтана в центъра на града. При манипулацията за разбъркване е настъпил взрив. Двамата работници имат някаква степен на обгаряне, която ще знаем, след като те бъдат транспортирани до болницата в Пловдив. Освен това при взрива те са поели от това токсично вещество в белите си дробове и не се знае как ще се отрази тя на работниците. Това ще установят лекарите", коментира Мезов.


   Той допълни, че се знае какво е веществото, причинило взрива.


   "Колегите ще се запознаят с неговия химичен състав и указанията за работа, за да може да се прецени какво точно е довело до взрива и дали са нарушени изискванията за безопасност при работа с такива вещества”, каза също той.


   Високата концентрация на химическото вещество и най-вероятно искра, са довели до взрива в центъра на град Панагюрище, съобщи началникът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Иван Панайотов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей