20.05.2016 16:47

Осъдиха бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров на 10 години затвор

Видян 3421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     10 години лишаване от свобода за бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров потвърди Военно-апелативния съд за присвояване на почти 5 милиона лева.


Военният съд осъди на първа инстанция генерал Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба (НРС), на ефективна присъда от 10 години затвор при първоначален строг режим и конфискация на половината имущество.


 


Присъдата беше произнесена през август 2015 г.


Кирчо Киров е осъден за това, че от 2007 г. до 2011 г. като ръководител на разузнаването е присвоил държавни средства в левове, евро, щатски долари и английски лири, чиято обща левова равностойност е в особено големи размери - близо 5 милиона лева.


Според прокуратурата за улесняване на присвояването той е съставил над 1000 официални финансови документа с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи. Фалшивите документи, с които парите са присвоени, са били за специфични нужди на службата.


Делото стигна до втората съдебна инстанция след жалба на Киров, но и след протест на прокуратурата. Военна прокуратура протестира присъдата от 10 години затвор срещу него и поиска по-високо наказание.


Защитата смята, че присъдата е незаконосъобразна и следва да бъде отменена и делото върнато за ново разглеждане и то на стадия на досъдебното производство.


По делото бяха събрани повече от тридесет тома доказателства. Първата съдебна инстанция прецени случая като особено тежък, освен затвора и конфискацията, съдът лиши Киров за 15 години от правото да заема ръководна държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност, свързана с материални средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак