Свързани новини

07.03.2016 13:55

Поръчка за 36 млн. лв. направена за 1 кандидат?

Видян 7259 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 3.5714
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Оригинална обществена поръчка задвижи администрацията. Министерството на финансите дава 30 милиона без ДДС или общо 36 000 000 лева за билети на чиновниците, като се е постарало текстът на заданието да бъде формулиран така, че на практика на него да отговаря само един субект, пише TravelNews. И неговото име според сайта е България еър.



Хватката е, че по новия Закон за обществените поръчки, дори при първото завъртане нещата да се провалят, организаторът има право на втори тур, в който сам кани кандидати. Ето и цялата история, надушена от сайта TravelNews:



„Срокът за подаването на оферти за огромна обществена поръчка за 30 млн. лв. за осигуряване на самолетни билети за цялата администрация изтече на 7 март 2016 г. Предметът е: Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина. Поръчката се състои от 2 обособени позиции: Обособена позиция № 1 "Осигуряване на самолетни билети за полети до Брюксел" с прогнозна стойност 15 000 000 /петнадесет милиона/ лева без ДДС;  Обособена позиция № 2 "Осигуряване на самолетни билети за полети до други дестинации" с прогнозна стойност 15 000 000 /петнадесет милиона/ лева без ДДС. Отсега в туристическия бранш се говори, че за първата позиция ще се бори най-вече България ер заедно с приближените си компании Кети травел и Посока. Засега единствено този превозвач има директна линия от София до белгийската столица.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от