Свързани новини

28.01.2016 15:47

Израел: ИДИЛ действа с турски пари

Видян 1984 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Външните министри на Израел и Гърция съвместно обвиниха режима на Ердоган, че финансира тероризма. „Хубаво е турските власти да решат искат ли да участват в борбата с Ислямска държава. Засега не го правят. Както знаете, ИДИЛ вече доста дълго време се ползва от турските пари, които получава срещу нефт. Да се надяваме, че с това ще се приключи”, зави министърът на отбраната на Израел Моше Яалон. Страната му е известна с най-силното разузнаване в света.



 „Голяма част от нефта, който постъпва от ИДИЛ, минава през Турция и чрез нея тече финансирането за тероризма. Би било добре Турция да реши да не сътрудничи с терористите, да не провежда действия, които създават проблеми в региона, след като се възползва от финансовата подкрепа на Европейския съюз, която й носи финансова изгода и възможност да спре „бежанците” на крайбрежието на Мала Азия. Но не го прави”, категоричен бе на срещата с израелския си колега военният министър на Гърция Панос Каменос.



  В същото време руският дипломат №1 Лавров изрази опасения, че в предстоящия доклад на ООН за изпълнението на резолюцията по борба с тероризма ще бъде премълчан фактът за търговията с нефт между ИДИЛ и Турция, пише Комсомолская правда. „А такива факти, включително и благодарение на средствата за масова информация дори в самата Турция, имаме предостатъчно. И те трябва да бъдат отразени в този доклад. Ние ще се борим за това и няма да позволим всичко да бъде замотано и да бъде предадено на забвението”, закани се Лавров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,