06.10.2015 13:46

90 % от българите не гледат новините на бТВ и Нова

Видян 6423 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И двете агенции, които изследват тв рейтинги са единодушни – новините на двете големи телевизии бТВ и Нова се гледат общо от десетина процента от българите. 90% ги бойкотират! Това сочат данните за септември, с които разполагаме.


Според ГАРБ новините на бТВ правят най-висок рейтинг 5,13%, а тези на Нова – 4,28% или общо 9,41%. Според Нилсен централната емисия на бТВ се гледа от 7,16%, а тази на Нова – от 4,76% или общо 11,92% от активните българи. Все едно дали ще ги наречем потребители или гласоподаватели.


Сутрешните блокове са още  по-пълна скръб. Те не попадат нито в Топ 25 на Нилсен, нито в Топ 28 на Нова телевизия, в който последният попаднал в ранглистата е с незавидните 2,59%. Сиреч, Ани и Виктор са под тази незавидна черта дори с най-гледаното си предаване.


Горди сме да отбележим, че резултатите на 19 минути по публика са значително по-високи!


Забавно е, че по данните на Нилсен Детската Евровизия печели класацията като най-гледано предаване с 11,11%.  По ГАРБ тя скача до 12,54 на сто.


Жалко е да се каже, че Брадърът е в нокдаун – топрейтингът на Биг е 7,19%, а през септември най-високият резултат на ВИП – все пак стартът му бе тогава, е 8,29%. Х – фактор го бие, макар и с малко, с топрейтинг от 8,51%. Без много напън тази летва я скача Шоуто на Слави.


Данните са предоставени на 19 минути от голям рекламодател, учуден да получава като безплатни бонуси за недостигнат рейтинг клипове дори в праймтайма – най-гледаното време, на въпросните телевизии – нещо, което не се помни в историята.


Медийна катастрофа ли е това? Преценете сами. И се попитайте защо телевизиите я докараха дотук?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.