04.08.2015 10:20

Загуби за бизнеса от по-скъпия ток

Видян 815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След масовите протести срещу поскъпването на тока за бизнеса в много фирми новата седмица започна с изчисление на бъдещите загуби заради увеличените разходи, информира БНТ, цитирана от КРОСС.


 


Най-чувствително 17-те процента скок на електричеството ще се усетят в леярската индустрия и машиностроенето, но ще засегнат и по-малките фирми, където вече мислят за съкращаване на работни места.


 


Във фирма за производство на дограма във Враца токът не е най-голямото перо в разходите, но поскъпването му ще наруши крехкото равновесие между приходите и разходите.


 


„Много станаха нещата за компенсация: увеличението на минималната заплата миналия месец, сега увеличението на тока, в крайна сметка ние ще пристъпим към увеличение на цената на нашата продукция. Единственият друг изход е да се освобождават работници. Но тази мярка е неприемлива, защото един специалист в този бранш се създава след минимум година работа, уточняват от ръководството на фирмата“, коментира Димитър Иванов, управител на фирма.


 


„Недоволството е от неравномерното разпределение на процентите за тока между населението и бизнеса. Макар че в крайна сметка увеличението ще го платят пак крайните потребители, населението, но не пряко, а косвено чрез увеличените цени на нашата продукция“, допълва той.


 


В друга фирма във Враца, която работи в сферата на високите технологии, изчислиха, че годишната загуба от новите цени на тока ще е близо 50 хиляди лева. Което вероятно ще се компенсира със съкращение на работни места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева