29.07.2015 14:10

3000 на протест срещу шока с тока в Стара загора

Видян 870 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 3000 души взеха участие в протестното шествие в Стара Загора срещу увеличението на цената на промишления ток от 1 август. Работници от над 200 фирми спряха работа за един час. Те стартираха с шествието по булевард „Патриарх Евтимий" до бул. „Цар Симеон Велики" и до сградата на областна управа като символ на държавата, пише starozagorci.com.Пред сградата на областната управа протестиращите издигнаха плакати с надписи: „Независима КЕВР не означава безотговорна КЕВР”, „Няма да плащаме кражбите в енергетиката”, „Спираме работа днес, за да не затворим утре” и др. Някои от участниците носеха снимка на сегашния председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов с плакат с надпис: ”Не давам заем на енергийната мафия”, с който той участва в протеста по времето на Орешарски.


„Ако ние фалираме, на кого ще продават ток”, попита риторично бизнесменът. „Докато се борим за оцеляване, външни инвеститори няма да има”, каза Антон Андронов, съдружник на холдинг „Загора”. Той уточни, че в прости сметкиq ако се увеличи цената на тока, това ще са загуби по 100 лв. на ден на човек.


Според организаторите над 6000 души са заявили желание да участват, но са въведени ограничения, за да не се смущава работата в града. Около 40 мегавата индустриални мощности в областта бяха изключени в знак на протест. Според председателя на ТПП Олег Стоилов количеството представлява 1/3 от предприятията в страната. Heдoвoлcтвoтo нa мecтния бизнec e пpeдзвиĸaнo нe caмo oт yвeличeниeтo нa цeнaтa нa eлeĸтpoeнepгиятa, нo и зapaди ĸocвeнитe пoвишeния нa цeнитe нa paзлични дocтaвчици, ĸoитo ĸaтo цялo вдигaт нeимoвepнo paзxoдитe зa пpoдyĸция, ĸoятo пo пpинцип e плaниpaнa зa гoдини нaпpeд. Cпopeд paбoтoдaтeлитe eдинcтвeният вapиaнт зa oцeлявaнe нa пpoизвoдcтвoтo щe e или дa нaмaлявaт зaплaтиq или дa cъĸpaщaвaт xopa. Един от големите холдинги в региона преди месец предупреди, че при увеличение цената на електричеството за индустрията ще съкрати 340 от своите служители.


Снимка: starozagorci.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които