29.07.2015 13:55

Стотици протестираха срещу поскъпването на тока и в Бургас

Видян 995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около стотина души се събраха днес пред сградата на Областна управа в Бургас, за да протестират срещу повишаването на цените на тока за индустрията от 1 август. Това е втори протест за работниците на „БМФ Порт”-Бургас, съобщи flagman.bg.


Митингът мина под звуците на тъпани и тромби, които огласяха района около Старата поща. Хората издигнаха и плакати с надписи „Спираме работа днес, за да не затворим изцяло утре!”, „КЕВР- част от енергийната мафия”, „Иван Иванов – защитник на енергийната мафия”, „Рамадан Аталай и Каймаканов – част от енергийната мафия”.


Повечето от тях се опасяваха, че могат да останат без работа заради очакваното повишение. „Всички сме потърпевши от повишаването на цените на тока към индустрията. Не само предприятието, а и хората, които работят в него. Това ще доведе до много съкращения, защото вече има сключени договори на определени цени. Ще има големи загуби за предприятието и съкращения на персонала. Трябва да се вземат генерални решения, да се знае каква е цената, какви са разходите. Нещата трябва да се гледат в някакви рамки. Това неминуемо ще се отрази и на фонд „Работна заплата”, който ще намалее. Всичко е свързано, това е една верига. Дано да има чуваемост, в противен случай ще търсим други решения. В крайна сметка, хората ще решат какво да се предприеме. Но като гледам, в парламента са събрани шайка бандити и нищо няма да се реши. Видяхме вчера какво стана и с референдумите. Приемат се неща, които са изгодни за определени партии. Вината е в нас, защото седим и чакаме някой да ни оправи, а трябва да вземем нещата в наши ръце”, заяви Николай Стефанов, председател на синдиката на пристанищните работници.


Към момента в „БМФ Порт” - Бургас работят около 850 души, като средната заплата е 1300 лв. Само за миналата година са вложени над 50 млн. лв. за развитие на пристанищната инфраструктура. Към техния протест днес се присъединиха и работници от завод „Спартак”.


Както стена ясно, над 1000 фирми в 28 града излязоха днес на протести в цялата страна.


Шествието в столицата започна от Министерски съвет, продължи към сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране и приключи пред парламента.


 


Снимка: flagman.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за