29.07.2015 11:10

Протестът иска запазване на цените до края на годината

Видян 1006 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С днешните си демонстрации, започнали преди малко в цялата страна, бизнесът и синдикатите искат новите цени на тока да се отложат и да влязат в сила от 1 януари 2016 г. Според тях от 1 август "над българските индустриални предприятия е надвиснала гилотината на 15-20 процентно повишаване на цената на електроенергията". "Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавката "Задължения към обществото. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси", обявиха в съвместна декларация четирите национално представителни работодателски организации.


 


Работодателите в енергетиката, част от които членуват в същите работодателски организации, обаче се противопоставиха категорично на искането за отлагане на новите цени на тока. Тяхната позиция, изложена в декларация в понеделник, е, че "ново забавяне на ценовото решение за периода август 2015 г. – юли 2016 г. от страна на регулатора ще доведе до нарастване на дефицита в системата до неконтролируеми нива, допълнителна междуфирмена задлъжнялост, забавяне на процесите по либерализация на електроенергийния пазар и интегрирането му в общия европейски пазар на енергия и цялостна дестабилизация на икономическите процеси в страната".


 


Протестът е организиран от АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, заедно с Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) и синдикатите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са