28.07.2015 17:15

Путин: Струвам ли ви се луд?

Видян 656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин, който рядко се появява в западните медии, даде ексклузивно интервю за Швейцарската телевизия. То е направено миналия петък в Санкт Петербург и бе публикувано в понеделник в сайта на канал RTS, пише "Поан", цитиран от Гласове.


На въпроса на журналиста от швейцарската телевизия "Какво бихте отговорили на онези, които казват, че след толкова години на власт Путин е полудял?", руският президент отговаря: "По време на нашето интервю сторих ли ви се луд?". След което предупреждава: "Русия няма никакъв интерес да търси конфронтация с другите страни. Но понякога сме принудени да защитаваме интересите си. И ние ще го направим, разбира се".


Запитан за евентуална нова война в Европа, руският президент отговаря: "Надявам се, че не, но бихме искали да видим, че Европа демонстрира по-силно своята независимост и суверенитет". В частност Путин визира Франция и нейните връзки с НАТО, добавяйки: "Малко е любопитно, ако трябва да ходим във Вашингтон, за да дискутираме вътрешните работи с европейските ни партньори".


Според руския президент съживяването на надпреварата във въоръжаването "се дължи на САЩ, то датира от едностранното излизане на САЩ от договора срещу балистичните ракети. Този договор беше крайъгълен камък на цялата система за международна сигурност".


По повод скандала във ФИФА, който тръгна от САЩ, Владимир Путин обвинява Вашингтон, че е действал заради собствените си интереси. "Мисля, че САЩ бяха кандидати за домакин на Световната купа през 2022 г. Техният най-близък съюзник в Европа, Великобритания, беше кандидат за 2018 г. И тази борба срещу корупцията, по начина, по който се води, ме кара да се питам дали това не е продължение на борбата за домакинство на шампионатите през 2018 и 2022 г.", коментира Путин.


На въпрос за надигането на крайнодесните партии в Европа, някои от чиито лидери подкрепят неговата политика, като "Националният фронт" на Марин Льо Пен, Владимир Путин отговаря: "Те подкрепят не толкова мен. В тези движения има истинско осъзнаване на техните национални интереси, такива, каквито те ги виждат. В света и в европейските страни се наблюдават тектонични промени в общественото мнение. И те са в смисъл на защита на националните интереси".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате