Свързани новини

23.07.2015 18:00

Домусчиев: Ефектът от поправките в закона за енергетиката клони към нула

Видян 1844 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ефектът от поправките в Закона за енергетиката, които бяха приети от парламента, клони към нула. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по повод декларацията, че работодателските организации готвят нов протест заради цените на тока.


 


"Ние като работодателски организации бяхме инициатори на поправки в закона, за да не се допусне поскъпване на тока. Но текстовете, които бяха приети, не отговарят на нашите искания. Тези поправки бяха използвани по-скоро за пиар от стана на редица политици, без да има ефект от тях", каза Домусчиев.


 


Според него от разговори, които имали експерти на КРИБ, станало ясно, че КВЕР готви увеличение на таксата "Задължение към обществото", която пак ще доведе до поскъпване на тока за бизнеса с 15-20%.


 


"В приетите поправки в закона няма мерки, които да пресичат източването на енергетиката. Ние предложихме такива, от които ефектът ще е намаляване на дефицита с 1 млрд. за година. А за да не се вдигне таксата, са необходими 350 млн. лева.", каза още Домусчиев.


 


Председателят нa КРИБ допълни, че вместо да се приемат такива мерки, били гласувани текстове, които да донесет нови дефицити. И посочи приемането на преференциални цени за тока, произвеждан от биомаса. "България отдавна е изпълнила изискванията за квотата за ток от възобновяеми източници, но въпреки това те се допъват с нови", заяви Домусчиев. Зад отворянето на допълнителния дефицит стояли депутати, които са в парламента вече няколко мандата, допълни председателят на КРИБ.


 


Той каза още, че токът за бита няма да поскъпне, но това не означава, че хората няма да платят допълнителна цена, тъй като вдигането на тока за бизнеса ще доведе до увеличение на цените на стоките.


 


"Бизнесът няма да търпи повече обещания, а иска действия и поради това подновяваме протестите", каза Домусчиев.


 


"Ще се борим срещу популизма в КЕВР, тъй като регулаторът и преди и сега не търси баланс, а защитава интереса на енергийните олигарски. Ще се борим срещу политиците, които защитават кражбите в енергетиката. Нашите протести ще се разширяват, а ако не бъдем чути, бизнесът ще престане да инвестира в икономиката и дори може да премести производството си в други държави", заяви председателят на КРИБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови