05.07.2015 19:42

Пуснаха пробно фонтаните пред НДК

Видян 559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фонтаните пред НДК бяха пуснати пробно, а кметът Фандъкова инспектира строителните действия по съоръженията. Ремонтът на фонтаните трябва да бъде приключен до края на юли, но кметът предложи докато не завършат всички съпътстващи дейности в пространството около НДК, водата да не бъде пускана. „До края на месец юли фонтанът и водните каскади да бъдат напълно готови. Ще бъдат пуснати 24-часови проби, за да видим има ли дефекти. След това, ако всичко е наред, аз ще предложа да поработят още малко, за да може да бъде проверено по-сигурно качеството. Но докато приключи цялото строителство в района, няма кой да им се радва, така че ще ги спрем до есента”, обясни кметът.


 


 


Съоръженията ще бъдат с ново модерно осветление, което освен бяла светлина ще има и цветни панели. Фандъкова инспектира и ремонта на парковото пространство около НДК. Припомняме, че проектът за възстановяване и ремонт на парковото пространство на НДК започна през есента на миналата година. „Площта на целия парк е 160 дка и включва няколко подобекта и отделни етапи на работа”, информира Фандъкова. Тя коментира, че по време на ремонта са били установени силно корозирали водопроводи, който изпълнителят ще ремонтира, както и пукнатини и липса на армировка на подовата конструкция на фонтана.


 


 


Подготвен е допълнителен проект и е избран вариант за укрепване на плочата на подовата конструкция. Работата ще продължи с възстановяване на настилките. При разкриването на настилките на площада пред сградата на НДК е бил установен и сериозен проблем с хидроизолацията, който води до събиране на вода. „Трябва да бъде възстановена хидроизолацията и по всяка вероятност тази част от обекта ще бъде отделена като отделен етап”, отбеляза Фандъкова.


 


 


 „Ще бъде извършена подмяна на счупените гранитни плочи и на тротоарите”, посочи кметът и допълни, че в момента се работи по ул. Фритьоф Нансен, като строителните дейности ще продължат и по бул. Витоша и бул.Патриарх Евтимий.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и