03.07.2015 17:55

US-политик: Днешното НАТО е братство на готованци

Видян 766 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проблемите, стоящи пред отделните европейски държави, заплашват да се обърнат в криза за целия Евросъюз, пише американският политик и публицист Пат Бюкенън в публикация за The American Conservative.„Независимо как ще завърши кризата в Гърция, ще напусне ли Атина еврозоната или ще се подчини и ще приеме мерките за строги икономии под диктовката на своите кредитори, Евросъюзът изглежда се движи в посока на екзистенциална криза”,смята публицистът, цитиран от БЛИЦ.


Според него, европейската криза не се състои само от бюджетни дефицити и безнадеждни дългове. Импулсът, породил стремежът към единна Европа, започна да се разсейва. Сега европейците ги влече разделянето и разпадането.


Гръцката криза разголи един не очевиден проблем на Евросъюза – желанието на средиземноморските страни да построят държави на всеобщото благоденствие при икономики, които не могат да постигнат тези цели без големи външни заеми. Изплащането на дълговете ще доведе до още по-голям натиск над тези страни. Като краен резултат населението на тези държави могат да решат да излязат от състава на ЕС и да не платят, счита Бюкенън.


Обаче не само икономическите трудности поставят под съмнение съществуването на Евросъюза. Политическите партии във Великобритания и Франция искат да излязат от ЕС, призовавайки поддръжниците си към националната история и култура.


Сега Северноатлантическия алианс е сянка от онова, когато някога представляваше, счита Бюкенън и нарича НАТО братство от готованци.


„Може ли стареещото, намаляващо и умиращо коренно население на Европа да издържи безкрайното нашествие на народите от третия свят, които Европа преди това никога не е асимилирала?” – задава накрая реторичния въпрос американският анализатор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви