30.06.2015 17:38

Даваме на ЕС 100 млн. евро

Видян 533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще осигури 100 млн. евро за подпомагане на проекти от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), съобщиха от Министерството на финансите. Фондът, който е основен елемент от т.нар. план Юнкер ще започне работа през септември.  Той предвижда инвестиции на 315 млрд. евро в икономиката на 28-те държави от ЕС в следващите три години.


Припомняме, че единственият ни одобрен проект за плана Юнкер беше на стойност 34 млн. евро – газовата връзка с Гърция, но това не е пълното  финансиране, а трябва да доплатим 10 милиона. В крайна сметка страната ни ще даде 110 млн. евро на ЕС, а ще вземе 17 милиона, защото ще си разделим средствата за газовата връзка с южната ни съседка.


А пък  председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер възкликна:„Благодаря, Бойко! Благодаря, България!”, след като разбра, че ще отпуснем финансовата помощ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв