Свързани новини

16.06.2015 15:46

„Изчезнаха” милионите и къщите на Роско

Видян 6182 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно заради лятната жега, милионите и многото къщи на президента на Бяло и Черно море, в полите на Рила и на Витоша „се изпариха” яко дим от имотната му декларация, която бе обнародвана от Сметната палата. Според институцията тя е подадена до 5 юни т.г. А в нея има и добра новина – Роско не се е развел със своята съпруга, както злите езици сплетничат от доста време.


Ако се вярва на декларацията, Плевнелиев има банкови влогове 5133 евро, равностойни на 10040 лв, като произход на средствата е посочил заплатата си. Заявил е и 2600 евро - 5085 лв. на името на съпругата си Юлиана, като парите били от инвестиция във взаимен фонд Райфазен - Защитена инвестиция в евро. Роско е декларирал като депозит и 18 583 лв – тук като произход на средствата е посочил увеличение на стойност на ценни книги и 6003 лв. дивиденти. Какви са тези ценни книги обаче е пропуснал да спомене – в графата Ценни книги, дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества, поименни акции в акционерни дружества, в това число придобити чрез участие в приватизационни сделки извън случаите на масова приватизация, Плевнелиев е посочил, че няма нищо за деклариране. Още по-странно става, когато четем, че той нямал недвижимо имущество, моторни сухопътни превозни средства.



Миналата година НАП стартира проверки на президента и на членове на семейството му заради серия скандали около различни негови имоти и изтичането на милиони от сделката със завод Каолин на олигарха Иво Прокопиев към офшорки. Тогава Плевнелиев си призна за 5 къщи с дворове и парцели за близо 4 млн. лв, чиято реалната им пазарна стойност е 5 млн. евро.

Прословута стана хасиендата му на Бяло море, която по нотариален акт е вписана като „платена в брой” за 1 369 000 лв., а той твърдеше, че е платена по банков път. И Райфайзенбанк го спаси – по-долу ще си обясните защо. Много скандален е и казусът с вилата му на Червенка до Черноморец, където в нарушение на закона е застроил скалите на самия бряг. Там Плевнелиеви имаха и три терена на фирмата на Юлияна – общо 7 дка, плюс друг парцел 4,629 дка. По Коледа пък той лично позира по оранжеви пантофи в трета от къщите си – в село Баня до Разлог. А тв екипите го бяха увековечили в кампанията му и пред къщата в престижния Резиденшъл парк в София – също общ техен проект с олигарха Прокопиев.
Тези имоти са се „изпарили”. „Изчезнала” е и седемцифрена сума пари. Според минала декларация държавният глава и съпругата му имат близо 1.8 милиона лева в банкови влогове: 712 118 евро във влог в банка извън страната и още около 82 000 лева в два влога в България съответно - с 41 900 евро и с 654 лева.  В ценни книжа стопанинът на Дондуков 2 държи още 313 815 лв. в Дойче банк, Австрия, а половинката му - 295 583 лв. под формата на дялове в Райфайзен България във Фонд защитена инвестиция. От последното сигурно са споменатите лихви, от акции, дето ги нямаха, а това обяснява и причината защо банката спаси Роско по казуса с гръцката къща.

Интересно е да се разбере къде се „изпари” цялото това имане!



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля