29.05.2015 14:20

ПФ: Прецакват ни с още емигранти за сметка на гърците

Видян 374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Патриотичният фронт остро възразява срещу направеното от ЕК предложение за разпределение на нови нелегални емигранти, между държавите-членки, което силно ощетява България. Предложението на Европейската комисия, за "разпределяне" на нелегални емигранти (често погрешно наричани "бежанци") е несправедливо, несолидарно и противоречи на българския национален интерес. В него България е "третирана" не като "държава в извънредна ситуация", подобно на Италия и Гърция, а като една от държавите-членки, която трябва да приеме още нелегални мигранти, от Италия и Гърция. Разбира се, Италия и Гърция заслужават помощ, но отделянето на България е несправедливо и несолидарно. 


Това отношение е напълно несправедливо, първо защото България е страната с най-нисък стандарт на живот и брутен вътрешен продукт в ЕС, следователно и е най-трудно да издръжа нелегалните емигранти, които вече са на наша територия. Само за 2014 България е дала убежище на 7020 нелегални емигранти, а Гърция на 3250. 


Второ, разпределени пропорционално спрямо броя на населението на държавите-членки, емигрантите на наша територия вече много повече, отколкото в другите държави-членки. На 1 милион души население, България предоставила убежище 2.76 пъти повече от Гърция и 2.87 пъти повече от Италия. 


Остро възразяваме срещу това предложение на ЕК. Настояваме Министерски съвет и Народно събрание на Република България, да не приемат направеното от ЕК предложение и да настояват за обявяване на България за "страна в извънредна ситуация" по смисъла на член 78, алинея 3 от Договора за Европейски съюз, какъвто статут се предлага на Италия и на Гърция. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци