Свързани новини

25.05.2015 17:10

Дъщерята на Георги Кадиев разкри как са преписвали на матурите

Видян 1932 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от БСП Георги Кадиев разкри как в затворени групи във Фейсбук са се разпространявали отговорите от матурите. За това го „светнала” дъщеря му, която се явила на зрелостни изпити тази година.


Според Кадиев всеки, видял отговорите, можел да си докара оценка над петица на изпита.


Разкритието дойде след като образователният министър Тодор Танев заяви пред БНР, че тазгодишните матури били „най-успешните досега“. 

 

Червеният депутат описа ситуацията във Фейсбук: „Нашата дъщеря държа матури миналата седмица. Твърди, че нейни съученици още към 10,30 часа са качили в затворени групи във Фейсбук отговорите от теста. Всеки, видял отговорите, може да си докара оценка от около 5,30- 5,40, дори и да има 0 точки на есето. (70% за теста, 30% есе, за 5,50 ти трябват 75%) Колко са преписалите ученици и ГДБОП не знае. ТОВА ОЧЕВИДНО НЕ СА НАЙ-ДОБРИТЕ МАТУРИ. Добрите матури показват реални резултати. Тези показват кой е успял да скрие смартфон и да прочете отговорите в тоалетната. Въпросът е какво да се прави? Да пребъркваш учениците е абсурд. Да заглушаваш телефони, също. Да слагаш скенер във всяко училище - пари няма. Да ги спреш от тоалетна? Не върви.


Може би решение е да накъсаш матурите на няколко половинчасови части, да даваш въпросите на всеки половин час и да имат право да пишат само за тази част. Със сигурност и други решения има. Но сегашното категорично не работи. И ще става все по-зле. Догодина всички ще са със смартфони.


П.П. Нашата дъщеря няма смартфон...“, пише той. 


Танев се похвали с рекорден брой заловени преписвачи тази година, но колко са били незаловените – само можем да гадаем. 

Междувременно нови критики към матурите дойдоха и от богословите. Според тях над 50 000 зрелостници са били принудени да четат вид религиозна източна пропаганда. 


Пред OFFNews човекът, който се подписа с името „Пейо Яворов“ в навечерието на матурите и написа във Фейсбук „Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре“, проговори за пръв път. „Имах предварителна информация от един мой източник. Изтичането на информация не е толкова трудно, колкото си мислят хората. Не бих казал, че е било нещо предварително организирано, но да, системата има пролуки и ако знаеш къде са, можеш да извлечеш полза“, коментира той. Самоличността му остана скрита. Toй заяви, че може да бъде представен като „член на П.Т., което скоро ще се разбере какво е“.


Според Танев информацията за матурата по литература не била изтекла от МОН. Тогава откъде?


Припомняме, че Танев е един от 8-те министри за смяна в кабинета от списъка на 19' от преди половин месец.


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог