22.05.2015 14:45

Борисов обсъди с премиера Гарибашвили двустранното сътрудничество между България и Грузия

Видян 423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двустранното сътрудничество между България и Грузия обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и грузинският му колега Иракли Гарибашвили. Двамата разговаряха в Рига, където се проведе Среща на върха на Източното партньорство. 


Премиерът Борисов изтъкна традиционно добрите отношения между двете страни и потенциала за тяхното развитие – както чрез засилени контакти между секторните министерства, така и в рамките на Смесената междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество. Българският министър-председател отбеляза, че Грузия е важен партньор в реализирането на проекти за диверсификация на източниците и маршрутите на доставка на природен газ за Европа и България, особено по отношение на транзита на азербайджански газ. 


Премиерът Бойко Борисов потвърди готовността на страната ни да споделя своя опит и експертиза по въпросите на евроатлантическата интеграция и да оказва конкретно и практическо съдействие на Грузия в тази посока. Според него е важно Грузия да използва максимално потенциала на Споразумението за асоцииране за осигуряване на ново качество на процеса на сближаване с ЕС. От своя страна г-н Гарибашвили благодари на българския министър-председател за подкрепата. 


Премиерът Борисов изрази увереност, че ползотворният политически диалог ще продължи и занапред и отправи покана към своя колега да посети страната ни.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак