20.04.2015 21:07

Фабриката на Цветан Василев в Сърбия пред спиране?

Видян 630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фабриката за стъкло на Цветан Василев в сръбския град Парачин може да спре работа заради задължения към газовата компания „Сърбиягаз", съобщава сръбската агенция „Блиц", цитирана от „Медиапул". Агенцията се позовава на писмо, получено от синдикатите в дружеството.


 


Причината за спирането на газа е, че стъкларският завод дължи 220 млн. динара или около 3,6 млн. лв. за синьо гориво. Сметките на фабриката вече са блокирани от „Сърбиягаз" заради задължението. Синдикалната организация в завода е писала писмо за помощ до премиера на Сърбия Александър Вучич. Такава молба е изпратена и преди време, но вместо отговор от министър-председателя се получило писмо от доставчика на газ за спиране на подаването. Според синдикатите това ще доведе до унищожаване на оборудване за 30 млн. евро и инвестиция за 116 млн. евро. Освен това, ако се стигне до освобождаване на 850-те работници, държавата трябвало да плати около 3 млн. евро обезщетения.


 


Фабриката в Парачин беше придобита от консорциум между фирмите „Рубин" и „Глас индъстри" за 35 млн. евро, а средствата за това бяха отпуснати от Корпоративна търговска банка. Мажоритарният акционер на банката Цветан Василев е в Сърбия и се очаква властите да се произнесат по искане за екстрадирането му в България. Наскоро президентът на Сърбия Томислав Николич обяви, че Василев не е нарушавал законите в страната, похвали го за инвестицията във фабриката в Парачин и припомни, че е ходил на откриването на модернизирания завод, допълва „Медиапул".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...