31.03.2015 17:43

Верижни фалити на хипермаркети – бг производителите губят милиарди

Видян 1244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чужди търговски вериги обявяват несъстоятелност и търговци и производители ще изгорят. За това алармираха от Афера, като сравняват историята около КТБ с детска игра на фона на предстоящия трус, свързан с изтеглянето на някои вериги хипермаркети от нашата страна. 



В общественото пространство вече бе огласено, че чуждите търговски вериги като Била се оттеглят от държавата ни. Припомняме, че в.19' преди повече от година огласи прогнозата, че сред крупните играчи на пазара на хипермаркети предстои разреждане.


В този период магазини Била, заедно с Пени, които са част от системата на REWE на територията на България и на Румъния, бяха сложени на „тезгяха“. Тогава обаче от REWE категорично отрекоха цялата информация, свързана с продажбата на Била с обяснението, че търговията на дребно е изключително подвластна на слухове. Според специалисти стесненият български пазар се е оказал изключително неатрактивен за водещите компании в световен и европейски мащаб и сделката е пропаднала. 


Сега, търговските обекти на Била и Пени се предлагат отделно като двама са потенциалните купувачи, които са изявили желание да придобият собственост върху магазините на двете марки. Първата оферта е дадена от обединението, на което последно станахме свидетели - това на Пикадили и Карфур. Втората е на собствениците на Белла България.


Пълен шок обаче предстои за преживеят родните търговци и производители, алармираха Афера запознати с начина, по който чуждестранните големи търговски вериги ще напуснат страната. А те ще го направят, според източници на Афера, като ще обявят несъстоятелност, ще спрат плащанията и кой каквото дал – дал, каквото продали – продали. Предстои търговци и производители да изпищят, заради стоката си, категорични са източниците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на