Свързани новини

29.03.2015 16:03

Цветан Василев на война с ДСК, Булбанк, ПИБ, ВТБ, вестниците, държавата

Видян 2297 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият банкер Цветан Василев даде пред сайта Гласове на Явор Дачков поредното си интервю, пълно със закани. От миналото лято той многократно обещава разни неща, но не ги изпълнява. Още дни след влизането на квестори в КТБ ПО НЕГОВА МОЛБА, се зарече да се върне и да оправи всичко „още в петък”. 30 петъка от тогава и нищо...

Без да обяснява защо е допуснал необезпечени кредити за повече от 3 млрд., които банката му е отпуснала и то предимно на свързани с него и хората от кръга му фирми, та накрая фалира, той сипе огън и жупел по всички.

Някои от квалификациите са лични – например за Делян Пеевски, който „не му бил равен”, за Иво Прокопиев, който „направи всичките си пари от държавата”, за Кирил Домусчиев: „нека се занимава със своите алхимии и да не играе ролята на голям предприемач”.

Шефът на асоциацията на банките Левон Хампарцумян е почерпен така: „Като стана кризата и майката банка в Милано започна да страда, същият този вездесъщ технолог химик беше отишъл при същия този министър да му обяснява, че неговата банка е готова да плаща 8,5 процента, само и само да си налее ликвидност. Така че нека да говорим за нещата с истинските им имена”. Както се вижда, нито името на Левон, нито на министъра са споменати от назововащия точните имена. 

Атаки не са спестени не само на Уникредит Булбанк, но и на ДСК, която е наречена „неефективна”, на Първа инвестиционна банка, дори на руската ВТБ – трети по големина акционер в КТБ, за която Василев си признава, че е разочарован, понеже не го подкрепила. Основните вестници в държавата също са изпопържени, заедно с техните издатели и данни за спестяванията на някои от тях, което, апропо, е нарушение на Закона. Най-личният селянин от Газунците обяви, че ще съди България. Иначе най-личният селянин от Газурниците се заканва да съди България.

Само на премиера Борисов е спестено каквото и да било, но му е обещано, че скоро може и за него да има разкрития какво си били говорили с Василев.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено