Свързани новини

26.03.2015 16:46

Льо Пен обеща на Франция референдум за излизане от ЕС

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на евроскептичния френския Национален фронт Марин льо Пен обеща референдум за излизане от ЕС ако бъде избрана за президент през 2017 година, пише Еuractiv.com, цитиран от bulevard.bg.

 


Референдум за излизане от ЕС

 


„Идеята ми е да кажа на френския народ, че ако ме изберат през 2017 г., шест месеца по-късно ще има референдум", заяви тя пред гръцкия телевизионен канал Mega.


Тя не е първият политик с подобно обещание. През 2013 г. британският премиер Дейвид Камерън се зарече да инициира подобен референдум на Острова, ако консерваторите победят на изборите. Първоначално той заяви, че референдумът ще бъде през 2017 г., но наскоро каза, че иска да го придвижи за по-близка дата.

 


Успех на местните избори, който да даде тласък за президентските

 


Някои от социологическите изследвания на общественото мнение преди изборите за местна власт, провели се миналата неделя, даваха даваха преднина на антиервопейската и антиимигрантска партия на Льо Пен, но в крайна сметка тя остана на второ място.

Това обаче е най-добрият резултат, който Националният фронт е записвал досега. Крайно десните във Франция се надяват, че инерцията от местните избори ще се принесе и за президентската кандидатура на Льо Пен през 2017 г.


„Европейският съюз е смърт, смърт за нашата икономика, за социалната ни система и за идентичността ни", казва тя в интервюто за гръцката телевизия, излъчено на 23 март.

 


Гърция трябва да си върне драхмата

 


Освен това Льо Пен призвовава Гърция да преговаря за излизането си от еврозоната, вместо да се поддава на натиска на кредиторите и Брюксел. Тя казва, че приветства избора на радикалната левица СИРИЗА.


„Единственото решение за Гърция е да обмисли организирано излизане от еврото. Ако правителството казва на гръцкия народ, че може да остане в еврозоната и да се бори с икономиите, то или лъже или просто греши", добавя националистката.


Тя прогнозира, че ако гръцкият премиер Алексис Ципрас се поддаде на исканията на кредиторите за икономии, той ще плати за това с цената на своята популярност. „Гърците имат нужда да си върнат своята валута", смята Льо Пен.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне