Свързани новини

05.03.2015 18:21

Киев имитира изтегляне на войските си от Донбас

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Украинската страна е изтеглила от линията на съприкосновение с опълчението на ДНР далеч не цялото си тежко въоръжение, както бе определено от споразуменията в Минск". Това е заявил вчера представителят на РФ в Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня в Донбас генерал-полковник Александър Ленцов. 


„Предизвиква опасение фактът, че на 4 март украинската страна е изтеглила само противотанковото въоръжение, докато в това време голяма част от мирните жители загиват в резултат от артилерийски и минометен обстрел”, алармира Ленцов. По думите му, украинските подразделения трябва да приключат изтеглянето на тежката техника до 7 март.  


“Луганската и Донецката народни републики от своя страна са приключили изтеглянето на 100 процента”, информира той. Според Ленцов, всички случаи на нарушаване на режима за прекратяване на огъня ще бъдат задълбочено разследвани.„Само за изминалото денонощие бяха регистрирани 25 обстрела на летището от стрелково оръжие и още 10 минометни”, каза представителят на Русия в СЦКК и добави, че минометният обстрел е произведен от украинската страна. 

 

По информация на жители на Донецк, които са пътували в Запорожка област, Киев продължава да увеличава бронираната техника – танкове, самоходни артилерийски установки, бойни машини на пехотата, и извършва дислокация на жива сила. Армията била съсредоточена в части на Запорожието, граничещи със западните райони на ДНР. Всички танкове, били разположени в изоставени предприятия, за да не бъдат засечени чрез спътникови снимки.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог