Свързани новини

05.03.2015 16:55

Готвят дълбока реформа в БДЖ "Товарни превози"

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Холдинг БДЖ" ЕАД изготвя план за периода 2015-2022 година, като в момента се работи по него. По отношение на "БДЖ-Товарни превози" се очаква дълбока реформа. Това заяви изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров по време на дискусия относно икономическото и социално значение и възможности за развитие на "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, предава "Фокус".


Владимиров посочи, че когато планът стане готов, първо ще запознаят министъра на транспорта, а след това ще има и публично изявление. 


"Проблемите в БДЖ са доста и са натрупвани с дълги години, изискват много съсредоточена работа. Правят се сметки за милиони, дори за милиарди левове. Към момента сме в завършваща фаза на плана. Не мога да се ангажирам с точен и краен срок", заяви Владимиров. 


Той уточни, че са имали една седмица обмяна на опит с железници, които са извършвали успешни реформи и сега им е нужно време, за да може да бъдат включени в този план една част от нещата, които са видели. Относно това дали в стратегията се предвижда спиране на влакове, Владимиров заяви, че не се предвижда такова нещо.


"Спирането и пускането на влакове зависи преди всичко от държавата. Ние сме изпълнителна услуга. Ако държавата поиска да има повече влакове, ще пуснем повече, ако иска по-малко - ще има по-малко. Търсим по-добро решение от това, което имаме в момента", обясни Владимир Владимиров.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби