Свързани новини

22.12.2014 15:48

Над 30% от израелците живеят в бедност

Видян 1673 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Израел бедността се задълбочава, а за бедните хора става все по-трудно да излязат от затворения кръг на нищетата. Това се казва в доклада "Алтернативна бедност", публикуван ежегодно от ЛАТЕТ - израелската организация за хуманитарни помощи. Около 2,546 милиона души, живеещи в Израел, страдат от бедност, което прави 31,6% от населението, включително 1,613 милиона възрастни (29,8%) и 932 000 деца (35,1%).


Някои от най-тревожните факти в доклада са по отношение на децата в социално слабите семейства. Посочва се, че всяко трето дете в Израел страда от материални лишения. Една четвърт от децата си лягат гладни най-малко веднъж месечно, а 65% от тях не получават топла храна в училище.


Докладът също така констатира, че 65% от бедните родители са били принудени да се откажат от лекарства или лечение на децата си в някакъв момент през последната година, а 40% от тези родители са правили това няколко пъти.


Повече от една трета от бедните деца са принудени да ходят на работа, за да помогнат финансово на семействата си, а около 27% от децата са отпаднали от училище през миналата година. Около 32% от бедните деца пък са били принудени да отидат в сиропиталища през 2014 г.


Тревожна е статистиката и по отношение на възрастните хора. Около 94% от бедните възрастни хора заявяват, че е трябвало да се откажат от продукти от първа необходимост. В доклада се отбелязва, че 92% от възрастните хора не могат да си позволят медицински грижи или грижи по домовете. 56% от бедните възрастни хора не могат да си позволят лекарства или медицински процедури. Други 56% от тях страдат от недохранване, защото не могат да си позволят задоволяването на основни хранителни нужди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион