Свързани новини

28.11.2014 16:50

Синьо единство напуска коалиция Десните

Видян 1340 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партията на Надежда Нейнски "Синьо единство" напуска коалиция "Десните", става ясно от съобщението на формацията, публикуван днес на официалната интернет страница на формацията. Решението е било взето от Националното представителство на партията на 26 ноември.


От формацията обясняват действията си с резултата от парламентарните избори на 5 октомври. Тогава коалиция "Десните" получи 0.22% от гласовете на избирателите или 7 234 действителни бюлетини.


"Синьо единство" стои твърдо зад убеждението си, че възраждането на традиционната десница минава през създаване на нова единна партия, изградена от партии и граждани, които са генетично свързани с нея и припознават принципите й. Тази своя кауза партията отстоява от самото си създаване". Това се казва в решение на Националното представителство на "Синьо единство".


„СИНЬО ЕДИНСТВО ще продължи да участва в дебата за нуждата от модерна единна дясна партия, която да обедини всички съществуващи формации, осъзнаващи необходимостта от истинско и необратимо единство”, категорични са от партията. Членовете на Националното представителство изразяват съжаление, че концепцията за надграждане на традиционната десница чрез създаване на единна партия не срещна подкрепа у останалите партии и гражданите от коалиция ДЕСНИТЕ, които имат категорични предпочитания за развитие само и единствено в коалиционен формат. На този етап това разделя пътищата на Синьо единство и коалиция Десните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей