Свързани новини

28.11.2014 11:45

Борисов: Не съществуват военни бази на САЩ на българска територия

Видян 960 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Не съществуват военни бази на САЩ на българска територия", увери премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Волен Сидеров за позицията на правителството за прекратяването или продължаването на срока на действие на Договора за военните бази на САЩ в България. Борисов увери, че ако на 12 юни 2016 г. споразумението за сътрудничество със САЩ не се прекрати, то продължава да действа.


"Не са започвали преговори във връзка с бъдещето на споразумението. Тази тема ще я вкараме в НС през 2015 г.", добави премиерът.


Сидеров заяви, че от Атака са започнали подписка за прекратяването на споразумението между Бългрия и САЩ. Според Сидеров, хората в България знаят тези формирования у нас на САЩ като военни бази. Сидеров поиска Борисов да потърси широка дискусия по въпроса и да се съобрази с мнението на преобладаващата част на обществото, което е против използването на български военни бази от САЩ.


"Направете споразумение и американската страна да разбере, че тяхното присъствие е нежелателно", обърна се Сидеров към Борисов, отбелязва БГНЕС.


Борисов отговори на Сидеров, че "надали има някой, сигурно са единици може би тези, които биха желали военни действия от територията на България, към която и да е друга страна. Когато стане време да се говори за това, ние ще го внесем в НС. Ние като правителство сме за мирно решаване на всички проблеми по света, камо ли на 400-500 км от нас. България за жалост преди 15 г. имаше конфликт в Косово на едната граница, сега има конфликт в Украйна, на другата граница. Който и икономист да питате, ще каже, че това е една от причините да сме една от най-бедните държави. Следим тези процеси, твърдо сме настроени да отстояваме позициите си да не се водят военни действия", каза още Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец