Свързани новини

26.11.2014 17:35

Станишев: Готов съм да работя с българските институции, за да направим каузата Шенген възможна

Видян 1790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че предстоящият доклад на Европейската комисия се очаква да бъде негативен и това може отново да забави приемането на България в Шенген, Сергей Станишев коментира: "Има ясни критерии за влизането в Шенген и България ги е изпълнила. Трябва да признаем, че Европейската комисия има основания в критиките си по отношение на съдебната система, вътрешния ред и борбата с корупцията и организираната престъпност. Надявам се на обективен следващ доклад на комисията, който изрично да посочи проблемите и какво очаква от българските институции.


Но Шенген не е разменна монета и не може постоянно да се поставят нови условия пред страната ни. Трябва ни единна позиция, която да защитава националния интерес и аз съм готов да работя с българското правителство, за да направим тази кауза възможна. Призовавам и Народното събрание да излезе с нарочна декларация по темата.


Партията на европейските социалисти и парламентарната ни група винаги са стояли на позицията, че България отдавна е готова да влезе в Шенген. И че не е редно за едно и също нещо страната ни да бъде наказвана два пъти.


Ще настоявам за подкрепа от Европейската комисия и в рамките на Европейския съвет. Вече  поисках подкрепата на заместник-председателя на Комисията Франс Тимерманс, който отговаря за Механизма за сътрудничество и проверка".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!