Свързани новини

26.11.2014 16:54

Паркът около НДК ще бъде готов до пролетта

Видян 2297 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ремонтът на парка около НДК ще приключи през пролетта на 2015 г. Той е на стойност 13 млн. лева, като над 8 млн. лв. са осигурени от бюджета на Столичната община, а останалата част от сумата - близо 5 млн. лв., са по ОП Регионално развитие.


"Става въпрос за парк от над 160 декара, който е построен в началото на 80-те години на 20-ти век", посочи кметът Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности. Тя отбеляза, че от изграждането на първите алеи, до сега, е имало само частични ремонти. "Това е един от малкото проекти, при които финансирането от страна на Общината е по-голямо, отколкото това по оперативната програма, поясни Фандъкова. По думите, й причината е, че е имало ограничения при кандидатстването по програмата. "Консултант на ремонтните дейностите е проектантът на парка, защото е важно обликът на града в неговия идеален център да бъде запазен", допълни още кметът. "Ремонтът ще продължи в два етапа", коментира шефът на дирекцията Зелена система към СО Ралица Маджарова. "Първият предвижда подмяна на ВиК мрежите, реконструкция на фонтана в подлеза на НДК, обновяване на каскадите, подмяна на повредените плочи и конструкции, възстановяване на каскадата в детския сектор. По време на втория етап ще бъдат изградени и рехабилитирани над 24 418 кв.м. велоалеи и тротоари и ще бъде осигурена достъпна среда за хората с увреждания" поясни тя.


Предвижда се да бъде подменено уличното и парковото осветление, чрез което ще бъдат намалени емисиите на парниковите газове. Ще бъде направена поливна система за целия парк, две автоматизирани обществени тоалетни и видеонаблюдение. Ще бъдат поставени и нови пейки, кошчета за смет, чешми, съдове за отпадъци, отводнителни решетки и отдушници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец