Свързани новини

24.11.2014 16:34

Защо още крият от нас сигналите срещу президента от тефтерчето на Златанов?

Видян 4068 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цялата дандания около инициалите в тефтерчето на Златанов се оказва тип „Крадецът вика: Дръжте крадеца”. Делото срещу Златанов не е заради имената на хора в тефтерчето му, срещу които несъществуващо в правния мир, нещо, което се нарича Протестна мрежа свика митинг пред Съдебната палата снощи.


Делото е заради факта, че в тефтерчето е описано скриването на сигнали за президента и до неотдавнашната му финансова съветничка Димана Ранкова. Тях обаче Протестна мрежа не ги споменава в тирадите си. Защо ли?


Неудобно е, понеже са хора на олигарха Иво Прокопиев, чиито медии, също като организациите на протестните активисти като Асен Генов и Антоанета Цонева са на хранилка в Америка за България. Медиите на олигарха - с 3,3 млн.лв., дъщерните НПО-та - със стотици хиляди долари.


Целият им шум заглушава истинския въпрос по делото, който не е КОЙ. А са КАК и ЗАЩО. Според информация, която излезе по време на процеса, става въпрос за цяла папка с документирани прегрешения на президента и неговата съветничка.


Съдът дори адресира специално писмо до държавния глава с желанието да изясни какво крие и имал ли е намерение да назначава Димана Ранкова за член на управата на БНБ, което е породило интереса на комисията за конфликт на интереси към нея. Той мълчи.


Странно мълчание. Съпоставимо единствено с липсата на отговор на въпроса как антикомунист по душа като Плевнелиев е станал член на БКП навремето веднага след навършването на пълнолетие, изпреварвайки по възраст дори сина на секретаря на ЦК  Сергей Станишев.


Плевнелиев трябва да отговори на още един въпрос. Ако Димана Ранкова е тъй невинна, защо съвсем неотдавна той я уволни от поста й в неговата администрация? Да не би той да се притеснява, че когато гръмне истината, която всъщност е основният проблем в тефтерчето и заради която съдят Златанов, че е облагодетелствал президента и Ранкова, ехото ще заглъхва дълго и тъжно и ще нанесе големи поражения, включително юридически?


От импийчмънт ли се бои Плевнелиев?!


Апропо, друго име и инициали от тефтерчето също остават скирити от публиката и за тях никой не говори. Става въпрос за Ап.Ап. или Апостол Апостолов, който при тройната коалиция беше председател, а Ранкова – негов заместник, в Комисията за финансов надзор. По онова време двамата се опитаха, безуспешно, разбира се, да преследват 19 минути заради истини, които публикува за Прокопиев и фирмата му Каолин.


Всъщност, именно станалата скандална дори в Америка приватизация на завода и нейното разследване още преди 10 години направи издателя на Капитал враг номер 1 на прокуратурата, която днес е основната мишена на повдиганите от него и приятелския кръг на Америка за България бунтове и въстания срещу тефтерчето и инициалите в него.


Защото прокуратурата бе дала на съд Прокопиев именно заради приватизацията на Каолин, при която той е едновременно и консултант, и купувач, след като успява да изгони стратегически инвеститор от Белгия, даващ 10 пъти (!!!) повече пари за комбината....Но да се върнем на темата.


Благодарение на разкритията на 19 минути, след падането му от поста в КФН Апостол Апостолов не успя да стане шеф на Българската фондова борса, където се планираше да бъде надуто дружество-балон и да приберат стотици милиони на благоверни инвеститори.  


След отстраняването й от КФН за обикновен фашизъм срещу 19 минути, Димана Ранкова бе трудоустроена с пост в Българската банка за развитие от също близкия до Прокопиев легендарен Брад Пит с очила – Симеон Дянков.


После, понеже и от там я изгониха,  беше приютена от президента, който е джобен на олигарха, като трябваше да бъде пратена в БНБ. Защото стара мечта на Прокопиев от години е да получи банков лиценз, тъй като фирмите му дължат стотици милиони на банките. Явно няма как да се погасят, ако не се източи банка по модела на Цветан Василев в КТБ.


Това, апропо, е причината да бъде насочена кампания и срещу Иван Искров, който 7 години отбива атаките на групата на бизнесмена, дължаща по собствените признания на Прокопиев пред Нова телевизия над 300 милиона на банки у нас.


Самата Ранкова не отрича факта, че служи на олигарха. Попитана от друг негов враг, понеже не му търпи номерата – шефа на КФН Стоян Мавродиев лъжа ли е това, тя отвръща дословно: „Странно разбиране на истината”. Сиреч, истината е такава, обаче не сме им на нивото да я разбираме. На път сме да си помислим, че става дума за любов. Ха дано, ама надали....



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв