Свързани новини

22.10.2014 17:45

Ваньо Танов провеждал нерегламентирани срещи с крими контингента

Видян 2499 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка със случая с проспаните от Агенция Митници 330 кг хероин, който мина безпроблемно през българската граница и бе заловен чак в Германия, бившият главен секретар на МВР ген. Валенитин Петров коментира, че докато Ваньо Танов си затваря очите,  няма как да бъде противодействано на подобни прояви.


Припомняме, че 19’ беше една от малкото медии, които съобщиха, че през родната митница  премина огромна пратка наркотици. Проспиването обаче явно не случайно, смята бившият главсек на МВР. По всичко личи, че пръст в това има шефът на Агенция Митници Ваньо Танов. Специално за 19'  ген. Валентин Петров разказа, че Танов се е срещал с лица от криминалния контингент без да докладва за това на никого в МВР. СРС също не били използвани. Лично ексшефът на МВР е изпратил сигнал преди 6 г. до прокуратура за още нерегламентирани срещи на Танов с криминално проявени лица. И до ден днешен обаче, от държавното обвинение не огласяват за какво става дума.


През 2006 г. Танов няколко пъти се срещал с емблематичния наркоразпространител Радослав Иванов-Темерута, близък на Големия Маргин. Те разговаряли за физическото премахване на някои от основните фигури, замесени в наркоразпространението.


Шефът на Митниците играел и ролята на чадър за много лица от ъндърграунд средите.  Неведнъж е забавял и знакови дела, за да им помогне, ако се вярва на Петров. Пример за това е случаят със съдения за измами пловдивски рехабилитатор Минчо Овчаров. Танов му обещал да забави делата срещу него, а в замяна поискал от Овчаров да предаде компромати срещу самия тогавашен главен секретар Петров.


Освен ниската степен на противодействие на трафика на дрога, опитите за стопирането на контрабандните акцизни стоки – горива, алкохол и цигари по време на Ваньо Танов – също са минимални.


Ваньо Танов ощетява държавата с неговото бездействие, завърши ген. Петров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева