Свързани новини

22.10.2014 14:25

Мерджанов: БСП е необходимият коректив като опозиция

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние не водим преговори, а участваме в консултации по инициатива на ГЕРБ. Късно снощи в централата на БСП се получи нова „покана” от тях, но без да е ясен форматът на срещата, мястото и часът, които те биха предложили. Ние от своя страна върнахме отговор, като предлагаме срещата да се състои в Народното събрание. Това каза говорителят на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов в ефира на БНР. „Вчера председателят на БСП заяви, че ще участваме в  повторни разговори по въпросите и проблемите, които ГЕРБ смята за важни за развитието на страната”, заяви Мерджанов.  


Говорителят на БСП припомни, че няколко месеца след оставката на кабинета „Орешарски” се говореше в колко трагично състояние са икономиката и държавата, и дабови, че вече се губи трета седмица след изборите и целият този процес минава в едно приспивно темпо. „Президентът свиква събранието чак на 27-и октомври, провеждат се протяжни консултации. Няма нито загриженост, нито забързаност и очевидно е, че ГЕРБ са в доста сериозна и тежка ситуация. Фрагментираността на парламента ги притеснява допълнително”, каза още социалистът. По думите му, това изчакване и непременно съобразяване с този или онзи не може да се обясни по друг начин освен с притеснение.


„На няколко пъти заявихме, че желаем да сме наясно с всичко, което ще се случва в управлението на страната, включително и заради ролята ни на коректив”, припомни Атанас Мерджанов. Той бе категоричен, че едно управление е ефективно само когато има и надеждни управляващи, и действаща опозиция.  Той изтъкна, че тъкмо в опозиция като коректив е полезната роля на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. „Още в нощта на изборите заявихме, че ще участваме активно във всеки един разговор по проблемите на страната”, завърши Мерджанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.