Свързани новини

22.10.2014 14:45

България сред първенците по омраза към властта

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е втората страна в класацията на 12-те страни, които най-силно мразят правителствата си. Това съобщава белгийският вестник Le Vif, позовавайки се на последния доклад на „Галъп" - „Global States of Mind 2014", пише Money.bg, като цитира classa.bg.


В проучването институцията се опитва да установи какво мислят гражданите за властта. За целта социологическата агенция е компилирала различни бази данни от 2013 година и така е направила класация на 12-те най-мразени правителства.


Първа е Босна и Херцеговина, в която едва 8% от населението одобрява управниците си, а 91% от жителите на страната смятат, че корупцията е дълбоко вкоренена във властта.


България се нарежда на второ място с 13% одобрение за правителството. В същото време, 79% от българите смятат, че властите са корумпирани. В проучването се казва, че от падането на комунизма България се бори да извърши преход към пазарната икономика. Започнатите реформи са позволили на страната да се присъедини към ЕС, но лошите условия на живот и политическата нестабилност й пречат.


Третата страна с ниско одобрение към властта е Гърция с 14% положително мнение за правителството. През 2013 година 91% от гърците са смятали, че корупцията в страната е силно разпространена.


В класацията за омразата към властта следват Чехия, Молдова, Пакистан, Перу, Румъния, Коста Рика, Ямайка, Португалия и Испания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден