Свързани новини

21.10.2014 18:10

Столичани искат зелена зона около ул. Иван Асен II и кв. Лозенец

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софиянци събират подписи за въвеждането на зелена зона за платено паркиране около ул. Цар Иван Асен II и в кв. Лозенец. След като съберат достатъчно съмишленици, те  смятат да поискат от Столичната община да бъде направена промяна в тази посока.


В подписката за платена зона около ул. Цар Иван Асен II досега са се включили около 90 души. Гражданите настояват пространството, оформено между бул. Цариградско шосе, бул. Евлоги Георгиев, ул. Хан Омуртаг и бул. Михай Еминеску да бъде платено за колите, защото иначе карето се запълва от паркирани автомобили. Причината е, че въпросната зона е близо е до центъра и е безплатна.


"Обединяваме се от разбирането, че това е мярка, която макар и несъвършена, в момента е единствената възможна, за да може в разумен срок да бъде регулиран режимът на престой на превозните средства в квартала. Така ще бъде осигурено  нормалното паркиране на автомобилите на живеещите тук и ще бъде прекратена практиката колите да се качват върху тротоарите, тъй като така и настилката бива разрушавана. По този начин ще бъде улеснено и нормално преминаване на пешеходците", пише в декларацията.Същата инициатива са подели и жители в столичния район Лозенец. Те пък се оплакват, че детските площадки са превърнати в паркинги и майките с колички трябва да се движат по пътните платна.


Подобни искания за разширение на зоната има и на жители около пазара Димитър Петков. Очаква се утре на редовното заседание на Столичния общински съвет ще бъде приета изцяло нова наредба за паркирането, в която ще бъде която включено разширение на зелената зона около Националния стадион Васил Левски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион