Свързани новини

21.10.2014 11:01

Ало-бандити обещават по-високи пенсии

Видян 985 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телефонни измамници са позвънили на всички стационарни номера на възрастни хора в пазарджишкото село Росен, за да им предлагат по-високи пенсии. Възрастните хора са убеждавани от измамниците, че ще им осигурят повече пари, но срещу това трябва да предплатят определена сума, за да може документите им да бъдат придвижени по-бързо, съобщи Фокус.


Това е нова схема за телефонна измама, обясни кметът на селото Васил Рангелов. Исканите суми са големи. От една от възрастните жени е поискана сумата от 11 000 лева. Но отговора от нейна страна, че няма толкова пари, измамниците и казали да донесе толкова, колкото има. „Жената беше приготвила малко пари, но навреме успяхме да я срещнем и да я спрем, защото други жени от селото ни се обадиха в кметството със сигнал за опитите да бъдат измамени, каза още Рангелов.


Той уточни, че съвместно с полицията е направена хайка за залавянето на измамниците, но те са успели да избягат. Разбрахме, че са с два автомобила, от единия се обаждат на възрастните хора, а другия е готов веднага да тръгне на адреса, за да получи парите. Ако възрастният човек затвори телефона, това буди съмнение у тях и те бързо си тръгват, обясни Рангелов.


Той допълни, че непрекъснато се срещат с хората от селото и им обясняват какви са схемите за телефонни измами, но извършителите непрекъснато измислят нови сюжети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и