Свързани новини

07.09.2014 15:10

Защо Роско прецака София за евростолица на културата

Видян 6516 пъти | Коментари 0
Гласували 22 рейтинг: 3.1818
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пловдив спечели с циганска сватба”, шегуваха се след обявяването на третия български град за европейска столица на културата запознати с подводните течения. Всъщност, Пловдив спечели с подкупи във вид на пари и секс, вече насериозно обясняват те. 

Още преди година 19’ оповести подозренията за раздаване на щедри суми на европейски членове на журито. Затова предизвикаха дружен смях твърденията им, че гласували против София, защото „няма циганин в екипа, който представя кандидатурата й”, а „Пловдив ще направи Столипиново от гето - културен център, като цялото население на махалата ще бъде цивилизационно интегрирано”.Дрън-дрън!

 Други членове бяха разкрити за очевидни конфликти на интереси. Но нищо от това не направи впечатление на служебния министър на културата и той не ги отстрани, с което опорочи целия конкурс. 

Защо ли? Ами, защото е в определени отношения с пловдивска галеристка – част от екипа по кандидатурата на града. Наречете ги, ако искате опасни връзки, което е още един аргумент в полза на очевидното – имаме един корумпиран избор на евростолица на културата, което тепърва ще става скандал в Брюксел. 

Разбира се, по регламент решението на международното жури може да бъде отхвърлено или преразгледано от министър, но при толкова много зависимости той едва ли ще го направи и то вече се приема за финална присъда. Никой обаче не е обяснил на пловдивчани колко ще им струва удоволствието? Ами, половината бюджет на града 


по най-скромни сметки. София е общината в България, която може да си позволи да финансира проекта европейска столица на културата, защото дава почти половината БВП и работни места у нас и има своя банка, беше повече от удивително упортството на пловдивската власт доброволно да се накисва в борчове при без друго незавидното си положение и в този момент и с много пъти по-малкия си бюджетец. Ами сега? Чака се на държавата, съвсем по социалистически. Сиреч, налага се  

данъкоплатецът: ударените от земетресение перничани, удавените жители на Бургаско, Мизия, Аспарухово, Добрич, Берковица, 


подиграните от провинциалния комплекс софиянци, да плаща, понеже пък иначе ще се изложим пред чужденците. Пловдив ще бъде виновен, то е ясно, ама срамът ще бъде национален. 

Държавата побърза да предупреди, че от необходимите поне 60 милиона лева за скъпото удоволствие (и то по най-скромни оценки), едва ли ще може да намери повече от 10. Интересно е откъде ще дойдат другите 50 в Пловдив, който без друго получи откази от кредитиране, понеже е затънал финансово до гуша. И който не разполага с почти никаква културна инфраструктура – няма НДК и куп още храмове на културата като София, ФКЦ и Дворец на културата и спорта като Варна и т.н., а тепърва ще гради, при това баш в циганската махала Столипиново, където панелките нямат прозорци, само сателити. Клел се е вече пред Европа!... Народът ще плаща.


Ще се нагуши само президентският кръг Капитал


Основен двигател на проекта на Пловдив е наркоактивистът Асен Асенов (с когото цялата културна общественост се майтапи, че е от Асеновград, пък той е от още по-забутано селище). Неговото списание 1 стартира като част от групата Капитал, а юридически - като съсобственост на фирма на близкия до сърцето на Плевнелиев – великия Иво Прокопиев и на културтрегера, когото вече споменахме. 

Понеже поради публикции в медиите, които разкриха кой е Асен Асенов, той не се класира за служебен министър на културата, на Плевнелиев бе спуснат сегашния „титуляр” - никому неизвестен човечец, чието име дори не си заслужава да бъде споменато....И накрая, за политиката и мъжката завист и комплекси от чуждите рейтинги.


С един куршум Плевнелиев простреля на 2 места ГЕРБ


Година преди местните избори президентът от една страна създаде огромен проблем в битката за София на така усърдно помагалата му в неговата кампания за държавен глава Йорданка Фандъкова. 

От друга страна, след пиянството на пловдивския народ, ще дойде време да се разглежда местният бюджет и ще стане ясно, че в изборната година, когато кметът Тотев ще се бори за нов мандат, няма да има откъде да се намерят десетки милиони, защото проектът за евростолица на културата е колкото половината годишен бюджет на бедния град. 

Ако следващата есен, заедно с местните избори, има и парламентарни, ако няма стабилно правителство след вота на 5 октомври т.г., както прогнозират всички анализатори, ударът от не дотам далновидния държавен глава по неговата собствена партия ГЕРБ ще се окаже наистина твърде тежък. Само че, докато Бойко Борисов се бори, президентският приятелски кръг добре ще се е нагушил и едва ли ще го интересува. 

Опитът на служебното правителство сочи само в тази посока: за 1 месец бяха възродени ЕРП-тата и ни бе нагло обяснено, че ни е по-добре с по-високи цени на тока, беше дадено разрешение на американски газовици да дупчат българската земя уж не за шистов газ, ама с фракинг, сега беше пробутана и евростолицата на културата, и трите подкрепяна от кръга Капитал и подхранваща негови бойни единици.

  




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат