Свързани новини

01.09.2014 16:35

Бизон почина в столичния зоопарк

Видян 1416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Зоологическата градина в София ще бъде извършена цялостна проверка, тъй като смъртните случаи продължават. Оказа се, че още един от обитателите на зоопарка е починал-този път бизон, съобщи БНТ.


По думите на кмета Йорданка Фандъкова все още не е готов окончателният доклад за причината за смъртта на тревопасните питомци на столичната зоологическа градина."Знаете, че няма опасност за другите животни и за хората. За съжаление, има още няколко животни, които не са в добро състояние. Докторите се грижат да бъдат спасени, но това е наистина един много трагичен инцидент. Трябва да се намери категорично причината и разбира се, ако се установи някаква вина, да последват много строги санкции", допълни още Фандъкова.Тя поясни, че има само неофициална информация за масовата смърт в зоопарка, заради която временно беше органичен достъпът на външни посетители.


 "Последната информация, която имам, но все още не е потвърдена, е, че това се е получило вследствие на влагата и на дъждове. Нека да изчакаме експертите в лицето на Агенцията за безопасност на храните да излезе с доклад. В същото време работата на докторите продължава за останалите животни", каза Фандъкова.


Припомняме, че след бейби бума тази пролет, в края на лятото внезапно починаха три гаура, един як и една камила, като при първоначалната проверка бе съобщено, че причината е наличието на пестициди в храната. В същото време животни издъхнаха и в зоопарка в Стара Загора.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от