Свързани новини

01.09.2014 12:40

14 нелегални имигранти заловени на границата ни с Турция за ден

Видян 882 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гранични полицаи са заловили 14 нелегални имигранти.


Първият случай е при проверка на товарен автомобил на ГКПП - Капитан Андреево.  Камион "Даф", който влизал в страната от Турция, бил проверен с газ-анализатор и така са открити шестима нелегални имигранти, съобщиха от МВР, цитирани от БГНЕС.


Камионът е управляван от 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение са установени завишени стойности на въглероден двуокис. Граничните полицаи открили там укрити шестима нелегални имигранти без документи за самоличност - двама мъже, жена, двама младежи и момиче. Те заявили, че са сирийци. Шофьорът е задържан, срещу него е образувано бързо производство. Нелегалните пътници са подали молби за бежанци и са настанени в Разпределителния център в Елхово. По случая в ГПУ-Свиленград е образувана проверка.


Същият ден на ГКПП-Лесово пристигнал за влизане в страната товарен автомобил "Ивеко", управляван от 57-годишен турски шофьор. Граничните полицаи извършили проверка с газ-анализатор, при която в товарното помещение са открити петима чужденци - жена и четирима мъже. Трима от тях имали сирийски паспорти.


Водачът и нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Елхово. По-късно същия ден на ГКПП - Лесово са задържани още трима имигранти, мъже, опитващи се да влязат нелегално в България, укрити в товарен автомобил "Рено". По техни данни, тримата нелегални пътници са граждани на Мианмар. Заедно с шофьора, 53-годишен мъж от Хасково, те са задържани в ГПУ-Елхово.


Тези случаи идват само ден, след като служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов обяви, че строителството на телената ограда по цялата граница между Свиленград и Резово се отлага.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.