Свързани новини

29.08.2014 15:57

Източват бюджета с внос на плодове и зеленчуци

Видян 1760 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирми за внос на плодове и зеленчуци източват бюджета, като не внасят ДДС. Контролът върху дейността им се засилва, като и на тези за животинска продукция. Агенцията по храните, даничните и митниците започват съвместни проверки по пазари и тържища, погват и транспортни фирми. Това стана ясно след среща на министрите на земеделието Васил Грудев и на финансите Румен Порожанов. Нелегалният внос удря яко бг фермерите, засиленият контрол цели да ги защити и да увеличи постъпленията в хазната.


"Има практики за доставяне от фирми еднодневки", каза Порожанов. Той обясни схемата, при която фирма се регистрира, внася стоката, без да плаща ДДС, след което се закрива. За следваща доставка е прави нова фирма.


А планираните приходи от ДДС в бюджета изостават сериозно и няма да бъдат изпълнени.


В последните седмици има засилен внос на плодове и зеленчуци предимно от Гърция и Полша. Внасят се основно домати, праскови и зеле. Увеличава се и вноса на месо, мляко и местни продукт, каза земеделският министър, цитиран от Медиапул.


От началото на годината досега в страната е влязла 615 хил. тона селскостопанска продукция. Една трета от нея е чрез пломбирани превозни средства. Най-много са внесените и проверени от фискалния контрол стоки са плодовете и зеленчуците – над 397 хил. тона. Още 132 хил. тона е вносът на месо, 43 хил. тона – захар, 13 хил. тона – сухо мляко, 10 хил. тона – брашно и 1000 тона – риба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец