Свързани новини

29.08.2014 13:54

Калфин: Mинистърът на отбраната заяви, че България е във война и това е голям скандал

Видян 1243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mинистърът на отбраната заяви, че България е във война и това е голям скандал. Така в сутрешния блок „Здравей, България” по Нова телевизия зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин коментира документа „Визия 2020: България в НАТО”, в който се казва, че страната ни е в информационна война с Русия. Ако наистина е така, страната ни трябва да вземе мерки, добави Калфин. „Къде г-н Шаламанов видя военната заплаха за България? Това означава, че или има опасност да бъдем нападнати, или ние би трябвало да участваме в мисия извън страната”, коментира зам.-председателят на ПП АБВ. Той е категоричен, че отговорността по въпроса за документите на ведомството е на ресорния министър. Ивайло Калфин обясни, че НАТО формира позициите си от националните позиции и твърдението на президента Росен Плевнелиев, че военното министерство е формирало позиция, изказана от НАТО сочи, че България практически не е наясно с положението си в организацията за военно сътрудничество. „Проблемът е, че този документ ще служи за основа на участието на военния министър и на президента Плевнелиев на Срещата на върха на НАТО следващата седмица в Уелс и ми е интересно каква позиция ще защитят, след като и двамата обявиха, че този документ е много правилен“, коментира още Калфин.


Като несериозни определи Ивайло Калфин мотивите да се използва термина „военна опасност“ в случая. „В Русия свободата на медиите е на много ниско ниво. Тя е на ниско равнище и в Турция, и в Македония. И у нас свободата на медиите е ниска според международните класации. Това значи ли, че сме във война с всички?“, коментира Калфин и обясни, че заплахи, свързани, примерно, с енергетиката и това, което най-вероятно ще се случи, е през зимата да има проблеми с доставките на газ. Това обаче не е военна заплаха, категоричен е той. „Ние не сме във война с Русия и за нас няма пряка военна заплаха от това, което се случва в Източна Украйна”, каза в заключение Ивайло Калфин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в