Свързани новини

25.07.2014 17:05

3 700 издържаха успешно изпитите за ловци тази година

Видян 1243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

3 750  души са успешно издържалите изпитите за придобиване на право за лов тази година. Общо 4 250 бяха кандидат-ловците, които са били препитвани след завършен курс на обучение и практическа подготовка. Тази година 62 ловни сдружения са имали право да провеждат такива курсове, съобщават от Изпълнителната агенция по гори.


Изпитите са се провели от 5 юни до 18 юли 2014 г., съгласно Закона за лова и опазване на дивеча в държавните горски и ловни стопанства.


Изпитът за придобиване право на лов се състои от теоретична и практическа част. Теоретичният изпит включва три нива - тест, писмен и устен изпит, като за явяване на всяко следващо ниво трябва да бъде издържано предходното.


Тестът съдържа 104 въпроса, съответстващи на темите от програмата за теоретична подготовка на бъдещите ловци, групирани по раздели на модулен принцип. Писменият изпит включва два въпроса от различни раздели на преподавания материал. Кандидатите, допуснати до устен изпит отговарят на уточняващи въпроси на комисията, които са свързани с развитите от тях писмени въпроси. Само издържалите теоретичната част имат право да се явят на практически изпит, който включва стрелба по силует на дивеч (заек) и стрелба по асфалтови панички (дисциплина скейт).


Комисията издава на лицата, издържали успешно изпитите, удостоверение за придобито право на лов по образец, утвърден от Изпълнителния директор на ИАГ. Тези, които не са издържали изпитите, могат да се явяват на такива, следващата година след преминаване на нов курс за подготовка.


Правото на ловуване се упражнява от ловци, които притежават членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година, както и разрешително за лов. Ловният билет се издава от държавното горско или ловно стопанство, в чийто район съответното ловно сдружение, в което членува лицето, придобило право на лов, извършва дейност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне