Свързани новини

30.04.2014 10:25

МВФ: Русия може да завлече на дъното икономиката на Европа

Видян 1671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният валутен фонд (МВФ) рязко – от 2.7% до 1.9% - понижи прогнозите за икономическия ръст на 22 страни то Централна, Източна и Югоизточна Европа за тази година. Проблемите са в слабия ръст в еврозоната и волатилния характер на финансовите пазари, но ситуацията се утежнява от непрекъсващата криза в Украйна, обясняват експерти, пише „РБК Дейли”.


В предишната публикация относно прогнозите за световния икономически ръст МВФ призова да не се драматизират макроикономическите последствия от геополитическата украинска криза. Сега експертите от организацията отбелязват, че нарастването на напрежението в региона може да се отрази негативно не само на икономиките на Русия и страните от Общността на независимите държави, но и на развиващите се и развитите страни в Европа, съществено отслабвайки темповете на излизането на региона от рецесия.


Ключово негативно въздействие на динамиката на растеж в региона оказват две икономики – Русия и Турция, за които МВФ понижи съществено своите прогнози. За ръста на руския БВП организацията потвърди понижението, предупреждавайки, че страната изпитва съществено снижение на потенциала на растеж, като през текущата година ръстът на БВП на Русия няма да надхвърли 1.3%, докато през октомври прогнозата бе за 3%. През 2015% руската икономика, според Фонда, ще отбележи ръст от 2.3%, докато по-рано се очакваше 3.5%.


Слабата динамика на БВП на Русия ще удари по нейните съседи. По мнението на експертите от МВФ, негативните последствия касаят Молдова, Беларус и балтийските страни. По оценки на Фонда, допълнителната ескалация на конфликта в Украйна може да окаже влияние на състоянието на икономиките на европейските страни. И въпреки че за по-голямата част от Европа икономическите връзки с Русия и Украйна извън енергийния сектор са ограничени, много страни ще усетят влиянието на кризата чрез търговските и финансови канали.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне