Свързани новини

24.04.2014 11:14

Обама заговори за нови санкции срещу Русия до дни

Видян 730 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Барак Обама даде съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе в Токио, на която съобщи, че в следващите дни на Москва ще бъдат наложени нови санкции, предаде нюз.бг.


„По всичко изглежда, че ще наложим нови санкции. Делят ни дни, а не седмици, преди Русия да се сблъска с последствията от своите действия в Украйна”, каза той.


Шиндзо Абе от своя страна каза, че промяната на статуквото в Украйна под заплахи не може да бъде оправдана и допълни, че съюзът между САЩ и Япония е по-силен от когато и да било преди.


На пресконференцията бяха засегнати и чувствителните теми за териториалния спор с Китай за островите Линкур. Президентът Обама подчерта, че Вашингтон не мисли да взема позиция, но призна, че исторически те са били администрирани от Япония.


САЩ винаги ще бъдат държавата от Тихия океан, каза ръководителят на Белия дом и призова всички проблеми да бъдат решавани по мирен път. Обама и Абе обещаха партньорството между страните им да продължи с цел достъп на повече американски стоки в Япония.


Вчера американския държавен глава кацна в Токио, откъдето започва осемдневното му посещение в Азия. Това е първото посещение на Обама в страната, а също и първото посещение на американски президент там от 1996 година.


След като приключат срещите му в страната на изгряващото слънце, Барак Обама ще отлети за Китай, където ще разговаря с висшите ръководители на народната република по въпросите на икономическото сътрудничество между Вашингтон и Пекин. След това президентът ще посети Южна Корея и Малайзия.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален