29.06.2010 08:50

Деси Танева пробута крепостническа поправка в Закона за земята

Видян 2768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собствениците ще бъдат длъжни да продават на арендаторите, богаташите диктуват сделките на бедните селяни


Шефката на земеделската комисия в парламента Десислава Танева успя да пробута между капките скандален законопроект, за който първи алармира журналистът от СКАТ Велизар Енчев.
Конфликтният по интереси текст въвежда крепостнически норми за собствениците на земеделски земи. Те ще бъдат принудени да продават земята си на арендаторите.
Ето дословното съобщение на агенция Фокус: “Законопроектът, внесен от Десислава Танева, Димитър Аврамов и Стоян Гюзелев, предвижда въвеждане на правото на пръв купувач в полза на арендаторите и наемателите по дългосрочни договори над 4 години, за ползваните по съответния договор земи. Собственикът има задължението да предложи земята при същите условия първо на дългосрочния ползвател и ЕДВА ако той не приеме предложението - да сключи договор с третото лице.”
Напомняме, че преди година само разкритие на 19’ лиши Десислава Танева от поста министър на земеделието. Тогава установихме, че една от 65 подчинени на олгарха в пола фирми е фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, в който 26,11% са собственост на Алфа Финанс Холдинг. Това е основната фирма на боса на Капитал Иво Прокопиев. Тогава, вероятно като проява на нелеп хумор, Танева каза, че “няма и не може да има конфликт на интереси” в избора й за министър. Сега още веднъж разбираме колко честна е била нейната позиция.
Няма да забравим също, че само гневът на премиера спаси рестарт на заменките. Още в първите дни на този парламент миналото лято Танева се опита да прокара скандални промени в закона. "Не искаме да попречим на стартиралите инвестиции, особено на добросъвестните инвеститори, и то по време на криза", рече тя.
След отмяната, която Борисов наложи на лобисткия текст, шефката на земеделската комисия в парламента, естествено, обвини журналистите, че не я били разбрали, а тя била борец срещу заменките.
Сигурно и сега пак не сме проумели колко благородно е да се отнема и малкото останало на бедните под диктата на богатите.


“Така работи екипът на Лечков”, шегуват се познавачи на кариерата на сливналийката Танева, която едва 23-годишна оглавява холдинга Мел Инвест. До избирането й за депутат тя е шеф на Общинския съвет в града на Лече. И е смятана за негова дясна ръка.
 


Най-пикантните подробности за госпожица Деси Танева, четете в петък в Супер 19’ - по сергиите в цялата страна. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните