Свързани новини

21.04.2010 11:11

Анна-Мария Борисова е новият здравен министър

Видян 2296 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 148 гласа “за” народните представители избраха Анна-Мария Борисова за министър на здравеопазването, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.


По този начин парламентът гласува и освобождаването на д-р Божидар Нанев като министър на здравеопазването.


Проф. Борисова беше предложена на този пост, след като д-р Божидар Нанев подаде оставка, тъй като срещу него се води досъдебно производство за неправомерно изхарчени средства за ваксини. Премиерът Бойко Борисов каза на излизане от парламента , че има кандидатура за нов директор на здравната каса. Тя е жена и след като бъде избран новия здравен министър, ще я обсъдят заедно. Проф. Анна-Мария Борисова отказа да отговаря на въпросите на депутатите какво смята да направи като министър за реформата и за други важни проблеми в българското здравеопазване.


Проф. д-р Анна-Мария Борисова завършва медицина в Медицинска академия - гр. София, през 1974 г., пише в официалната й биография, разпространена от пресцентъра на Министерския съвет. Започва работа като интернист, Окръжна болница - Ловеч. През 1980 г. придобива специалност по вътрешни болести. През 1982 г. придобива специалност по ендокринология. През 1987 г. става доктор по медицина, а темата на научния й труд е: "Инсулинова чувствителност и бета-клетъчна функция при различни форми на диабет". От 2005 г. е доктор на медицинските науки с тема "Влияние на различните антиостеопорозни средства върху постменопаузалните метаболитни промени у жената". От 2006 година - професор, началник на Клиниката по тиреоидни и метаболитни костни заболявания, Клиничен център по ендокринология, Медицински университет, София. Има участия в над 10 клинични проучвания (в 7 от тях като главен изследовател). Председател на Българското дружество по ендокринология и Българската лига за профилактика на остеопорозата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за