Свързани новини

17.03.2010 12:33

1 милиард при майката на Дянков

Видян 7263 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тя е новата желязната лейди. Макар и в пенсионна възраст и де юре само с експертен сан, Румяна или (както е оригиналното й име) Румянка Таулова де факто властва в Министерството на образованието. Това е възможно по една проста причина – тя е майка на ресорния вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков
Макар да изглежда постна, системата на образованието върти над 1 милиард лева от държавния бюджет. Не е тайна, че само преместването на парите от една банка в друга  би могло да донесе комисионна от 2 до 4%.
Възрастната дама естествено не бе съкратена при масовите уволнения на хора на същата възраст от държавната администрация в края на миналата година. Нищо, че е наследство от Тройната коалиция, когато е директор на международната дирекция на Министерството. При предната власт Румянка е близка със сватята на Доган – заместник-министър Мукаддес Налбант, която никой не е изгонил от просветното ведомство и до днес.
Другите й приятелки също се нареждат. Една от тях била предложена дори да оглави политическия кабинет на министъра, когото е направила всичко възможно да назначат, за да бъде контролът върху него пълен. Само дето на приятелката не й достигал образователен (!!!) ценз.
Добротата на министерската майка обаче не важи за нейните врагове. Неслучайно един хубав четвъртък през януари синът й Симеон обяви за ужас на цялото учителство, че “подхваща образованието”. В понеделника след това бе уволнена заместник-министърът по международните въпроси и младежката политика Светлана Ломева. Тя разбра за това заедно с медиите. А Брюксел разкритикува страната.
После може ли да каже някой, че министерската майка, макар де юре само експерт, не е повече от заместник-министър в образованието?!



Зарязала осакатен съпруг



Таулова нашумя през ноември, когато пресата разкри бащата на Дянков. Той разказа пред Труд как майката на министъра го изоставила. Претърпял тежка злополука в Кремиковци. Едва го спасили в Пирогов, но му останали тежки изгаряния. Румяна пристигнала да го види, докато бил в безсъзнание. Само го зърнала във ваната с физиологичен разтвор и си тръгнала. Като се обадил у тях, майка й вдигнала телефона и категорично казала: “Ти вече си сакат, не можеш да се грижиш за семейството”.
Така завършва бракът, сключен на млади години – през 1969 г., две лета, след като днешната министерска майка е завършила училище. Тя позволила на сина си да се види само веднъж с таткото. Колкото да му каже, че не иска да го види повече, че не му е баща!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и