20.08.2009 14:46

Зелените рекетират България и големите в бизнеса

Видян 6845 пъти | Коментари 0
Гласували 18 рейтинг: 2.2222
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България напоследък има нещо, което се нарича политическа партия Зелените. То похарчи на изборите през юни и юли стотици хиляди левове – 100 бона струваше само таксата за участие в ЦИК. Срещу колосалната сума, дошла от един корпоративен кръг, бяха спечелени зашеметяващите 0,5% от гласовете.
Вероятно, ако беше истинска зелена партия, щеше да има много повече. Но никой не видя дори предизборно зелените да поставят въпроса защо още бумти Кремиковци и какво ще се случва с него, докога ще тровят градовете и селата край тях КЦМ и ОЦК, защо всички правителства се правят, че не виждат как Нефтохим трови Бургас, морето и неговите трудови хора.
Вероятно, ако беше истинска зелена партия, тя щеше следизборно и актуално да се занимае с въпроса защо тази година по нашето крайбрежие Черно море е по-мръсно от всякога и какво може да се направи, за да не бъде такова. Или например защо два от плажовете на Варна се изяждат отводата толкова скоростно, докато друг е със сензационни наноси.
Вероятно, ако беше истинска зелена партия, досега щеше да е поставила и други очевадни проблеми – какво се случва със закъсняващия вече 4 години завод за боклук в София, за който дори и сега още няма проект. Или – защо бяха отсечени без съд и присъда стотици дървета в центъра на Бургас. Вероятно щеше, ако корпоративният кръг, който стои зад Зелените не подкрепяше голяма определена политическа сила.
С какво обаче се занимават псевдо еколозите? С рекет на големите в бизнеса, а от миналия ден вече и с изнудване на цяла България.
Чрез близки до тях организации и с масирана атака в медиите около скромния по продажби в.Капитал напоследък усилено се громи възраждането на ски зоната на Витоша. През последните 20 години планината до София бе оставена на самотек, така че софиянците забравиха любимото си място за отдих и развлечения и започнаха да водят крайно нездравословен начин на живот. Като се прибави унищожаването на масовия спорт, чийто естествен терен не само през зимата беше Витоша, не е учудващо, че населението боледува все повече и затлъстяването особено при младите се превръща в страшен проблем. В момента върви план за модернизирането на базата на планината, за връщане на хората в нея, за преоткриване на това зелено богатство. На всичкото отгоре, развиването на съвременен туризъм на Витоша ще доведе и до повишаване на приходите в общинската и държавната хазна, което никак не е без значение в кризата. Само ще добавим, че срещу всичко това се обявиха псевдо еколозите с лъжливия мотив, че ще разбиват морените. Истината е, че нищо подобно няма да се случи. Пък и така да беше – камъните ли са ни по-важни или здравето и пълноценния живот на 2 милиона души?!
И морската столица, този път директно, беше атакувана от Зелените. Не че има нещо лошо да бъде укрепен брегът на Варна, който в момента е усилено изяждан от морето, не чее лошо да се открият над 350 постоянни нови работни места в града във време на криза, не че е зле в местната икономика да влязат над 70 милиона инвестиции във време, когато никой никъде не налива пари. Проблемът на проекта Алея първа е, че ще го реализира някой, който не е по вкуса на корпоративния кръг, който вдъхновява акциите на псевдо еколозите.
Всичко това би могло да се стори маловажно на някого, но не и пряката атака срещу България. Вчера във вестник Нойес Дойчланд се появи интервю с някоя си Албена Симеонова, която досега не беше известна с нищо друго, освен че е изгонена от Зелената партия заради съмнения за злоупотреби, ако се вярва на сайта на партията. То е директно насочено срещу атомната електроцентрала Белене. За немците не е от значение, че ако този проект не се реализира ще загубим над 400 млн. евро неустойки и още поне 3 милиарда според оценките на експертите.


Попитана кой плаща най-големи подкупи Албена Симеонова посочва пред Нойес Дойчланд, че са публична тайна огромните интереси в България на руският концерн "Атомстройекспорт", дъщерна фирма на "Газпром" и че се плащат големи суми на членове на българското правителство и на други висши чиновници.
"Всяка година има по два-три труса, а съвсем наскоро, на 25 април, районът бе разтърсен от земетресение със сила 5,3. Белене не е по-далеч от Чернобил. А сигурността тук не е гарантирана дори при нормално функциониране на съоръженията. В АЕЦ "Козлодуй" често има аварии. Един от най-опасните инциденти след Чернобил се случи на 1 март 2006 в 5 блок на "Козлодуй", когато засече системата за аварийно изключване на реактора. От разговорите ни с представители на RWE останахме с впечатлението, че АЕЦ "Белене" е част от някаква голяма сделка, която кара борда на компанията съзнателно да пренебрегва реалните рискове. Не знаем каква точно е тази сделка, но предполагаме, че става дума за спогодба с "Газпром", казва Албена Симеонова в интервюто си пред германския вестник.


Голям играч извън Европа имал интерес да влезе в АЕЦ Белене на мястото на Русия или Германия и на това се дължали атаките към проекта на олигархични кръгове извън и някои хора вътре във властта, разказват експерти от енергетиката. Единствената ни надежда за спасение е премиерът Бойко Борисов, молят се те. Според тях той бил поставен от тях в деликатна ситуация, но не се съмняват в неговото справедливо решение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв