Свързани новини

10.12.2018 10:55

Йончева: Отклоняват се до 50% от средствата за магистралите

Видян 4115 пъти | Коментари 12
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Писмото на АПИ относно иска ни за проверка на пътищата е доста противоречиво. От една страна, те се позовават на Акт 16 и казват, че такава проверка не може да се извърши, а от друга - ни призовават да дадем по-нататъшните си искания", това каза говорителят на ПГ на "БСП за България"  Елена Йончева в предаването "Плюс-минус" по НТВ. Тя обясни, че няма закон, който да забранява извършването на техническа експертиза след приемането на Акт 16 и че от БСП са в правото си да я направят.  


"Вече посочихме конкретно кои участъци от магистралите искаме да бъдат проверени. Става въпрос за участъците, които са били построени или ремонтирани през последните 5 години", заяви Йончева. Тя поясни, че изискването на Европейската комисия за период на устойчивост е 5 години и през тези този период пътят, който е построен или ремонтиран, не би трябвало да показва проблем. "От АПИ би трябвало да приемат исканията, защото нямат законово основание да не го правят. "Аз виждам открито нежелание да направим тази техническа експертиза, както от тяхна страна, така и от Камарата на строителите. Ако те са уверени в качеството на своята работа, не би трябвало да се притесняват от проверката",  допълни депутатът.


"Всички живеем в България и виждаме как се строят и ремонтират пътища", заяви Йончева. Тя даде пример с магистрала Марица, открита официално в края на 2015 г. По думите й 3 месеца по-късно - 200 метра пропадат, а преди един месец на същото място, отново има пропадане. "Отклоняват ли се 40-50 процента от стойността на магистралите за сметка на качеството им?", попита народният преставител. "Искаме да правим всичко по европейски стандарти и да има контрол", категорична бе Йончева.


По въпроса с оградата по граничната зона, народният народният представител коментира, че в резултат на филма й за оградата и събраните документи, от БСП са подали сигнал и ДАНС е направила доклад. "Този доклад е изключително обезпокоителен. За тази ограда е дадена колосална сума. Големият проблем с нея не са проектите, проблемът е, че тя не съответства на проектите", заяви Йончева.


Относно Конгреса на ПЕС в Лисабон, депутатът каза, че няма разрив в отношенията между БСП и ПЕС. "Има два начина да се демонстрира несъгласие, когато една партия не подкрепя дадени решения. Единият начин е да отидеш на конгреса в Лисабон и да кажеш, че не си съгласен, а другият - да не отидеш и да изпратиш свои заместници. Г-жа Нинова избра втория вариант", коментира тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 012 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тази Йончева не е добре... г-жо ходете си пийте хапчетата и не ни занимавай с вашата личност.

  • 011 Anonimen 30.06.2019 14:08

    НЕ обръщайте внимание на тази откачалка , стяга я шапката !!! Долу БСП ...

  • 010 Колето 30.06.2019 14:08

    Тая е чисто изперкала за мен ... има комунистическо мислене и ... и е с фашистко мислене

  • 009 Минетко 30.06.2019 14:08

    Йончева е абсолютно луда и болна жена ... защо изобщо някой продължава да и дава думата?

  • 008 Ники 30.06.2019 14:08

    Чисто изперкала е наистина ... долна и мръсна комунистка, това е Йончева

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей